Łukasz Budzik, od stycznia 2024 r., zostanie szefem kuchni w restauracji Między Mostami we Wrocławiu.
Lokal będzie podzielony na dwa różniące się od siebie koncepty. W pierwszej części powstanie swobodna przestrzeń z otwartym barem, gdzie tematem przewodnim będzie kuchnia polska. W drugiej sali natomiast dostępne będzie tylko autorska kuchnia Łukasza Budzika i selekcja win. – Menu degustacyjne będzie ukłonem w stronę polskiej kuchni, ale nie zabraknie w nim smaków, technik i pomysłów zaczerpniętych z moich licznych podróży po świecie – mówi Łukasz Budzik.
Właściciele wrocławskiej La Maddaleny otwarcie zaplanowali na drugą połowę stycznia 2024 r.
Łukasz Budzik
W przeszłości szefował m.in.: w restauracji Prime w Hotelu Intercontinental Doha the City w Katarze. Natomiast we Wrocławiu prowadził obie restauracje Hotelu Monopol – Aquario i Monopol i był szefem kuchni w Mennicza Fusion w pięciogwiazdkowym butikowym hotelu Granary La Suite.
Zwyciężył w 9 edycji Food&Wine Noble Night.
Doświadczenie zbierał w 3-gwiazdkowych restauracjach Michelin, w Arzak w San Sebastian i Guy Savoy w Paryżu.
Nominowany do Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora 2023 w kategorii Kucharz Przyszłości.
fot. Fb Między Mostami