19-21 czerwca w Podlaskiej Akademii Kulinarnej gotować będą szefowie kuchni ze znanych londyńskich restauracji, których do współpracy zaprosili znani polscy kucharze – Arleta Żynel i Grzegorz Olejarka. Swą obecność w Polsce i gotowość do kulinarnych zmagań, których tematem będą smaki Podlasia potwierdzili już Bruno Loubet (restauracja Grain Store), Cloude Bosi (restauracja Hibiscus) i Steve Drake (restauracja Drake’a) i Mark Poynton (restauracja Alimentum). Angielskim szefom zostały już dostarczone produkty z Podlasia m.in. kindziuk, by mogli sprawdzić ich zastosowanie w daniach. Efekty prób zobaczyć będzie można podczas czerwcowych warsztatów w PAK w Białymstoku. Na spotkanie (odpłatne) z gośćmi z Londynu obowiązują zapisy. Szczegółowych informacji dotyczących uczestnictwa udziela Arleta Żynel, szefowa kuchni Podlaskiej Akademii Kulinarnej – tel. 666 105 109.