Już po raz drugi sieć Qubus Hotel i marka Grycan podejmują współpracę. W specjalnej letniej wkładce deserowej do wyboru dla gości będą 4 propozycje pucharów lodowych.
– Poza kultowymi deserami w karcie Classique postanowiliśmy po raz kolejny zaproponować naszym gościom specjalną wkładkę deserową, skomponowaną przy współpracy z firmą Grycan. Zeszłoroczne propozycje deserów lodowych cieszyły się bardzo dużym zainteresowaniem naszych gości, dlatego zdecydowaliśmy się tą akcję powtórzyć także w tym roku – mówi Agnieszka Witczak, Specjalista ds. Restauracji w sieci Qubus Hotel.
Do wyboru są kompozycje takie jak Orzechowy Duet, czyli połączenie lodów czekoladowych, orzechowych i pistacjowych, z dodatkiem bitej śmietany i orzechów włoskich. Klasyczna Melba i Wiśniowa Fantazja to z kolei propozycje dla osób lubiących owocowe smaki. Pierwszy to deser na bazie lodów waniliowych z musem malinowym, bitą śmietaną i cząstkami brzoskwiń, drugi to lekkie połączenie lodów jogurtowo-wiśniowych, sorbetu z wiśni i jogurtu naturalnego z muesli. Dla miłośników kawy do wyboru będzie Kawowy Poemat, będący kompozycją lodów cafe latte i waniliowych z dodatkiem espresso, bitej śmietany i sosu czekoladowego.