Papierowe wydanie „Poradnika Restauratora”, cieszącego się największym zasięgiem czytelniczym, wiarygodnością i opiniotwórczością wśród pism gastronomicznych – według Stowarzyszeń Kulinarnych (marzec 2025) – właśnie trafia w pełnym, deklarowanym nakładzie 10 100 egzemplarzy do przedstawicieli branży HoReCa w całym kraju.
W listopadowym numerze „Poradnika Restauratora” piszemy o tym, jak skutecznie przygotować się do grudniowego szczytu w gastronomii – jak zarządzać personelem, zapleczem i logistyką, aby sprostać wzmożonemu ruchowi gości. Podpowiadamy także, jak wykorzystać ten czas do wzmacniania relacji z klientami i budowania pozytywnego wizerunku lokalu.
Szczególnie polecamy fotorelację z Gali „Poradnika Restauratora”, podczas której wręczyliśmy Hermesy Kulinarne – wyróżnienia dla liderów i pasjonatów polskiej gastronomii. To wyjątkowe wydarzenie po raz kolejny udowodniło, że największą siłą branży są ludzie – kreatywni, zaangażowani i pełni pasji.
Jesień to również czas spotkań i wymiany doświadczeń. W numerze relacjonujemy obecność branży na najważniejszych eventach i targach HoReCa, które wyznaczają kierunki rozwoju rynku.
Zachęcamy także do lektury analizy najnowszych danych GUS, dotyczących liczby placówek gastronomicznych w 2024 roku – dane te pokazują, że mimo wielu wyzwań polski sektor gastronomiczny wciąż dynamicznie się rozwija.
Jak zawsze, polecamy również nasze stałe działy – Nowości oraz W kadrze.
