W najnowszym wydaniu Poradnika Restauratora warto przeczytać artykuł „Magiczne święta z tradycyjnymi smakami i nowymi wyzwaniami”, z którego dowiemy się, na jakie smaki w tym roku postawią szefowie kuchni m.in. Michał Soliwoda, Rafał Grzegorzek, Adam Chrząstowski i czym chcą zaskoczyć gości?
Polecamy także rozmowę z Moniką Paruch, managerką restauracji ISTO w Katowicach pt.: „Wierzę, że najlepsze dopiero przed nami”.
Na naszych łamach nie zabrakło również materiałów poradniczych m.in. Tomasza Czarneckiego, szefa kuchni w hotelu Seidorf ***** „Rola restauracji w hotelu premium”, Marcina Szachowicza, głównego szefa kuchni Unilever Food Solutions „Gdzie są ci weganie? Czyli o roślinnych gościach w naszych restauracjach i barach” czy Tomasza Królikowskiego, doradcy kulinarnego „Jak dobrać wino do gotowania?”,
Poza tym ciekawe felietony m.in.: Kingi Rylskiej, Marketing Director Food Town Fabryka Norblina „Czym powinien zajmować się manager restauracji? Czy w ogóle jest potrzebny?” czy Pauliny Krukowskiej (prawnik) „Czy restaurator musi zapłacić podatek od logo marki piwa na szklance?
Natomiast na s. 4 i 5 przedstawiamy wyniki ankiety dotyczącej prasy gastronomicznej, którą na naszą prośbę przeprowadziły we wrześniu 2022 r. czołowe polskie stowarzyszenia kulinarne wśród zrzeszonych profesjonalistów branży HoReCa.
Miłej lektury ze świata HoReCa!