Listopad pod znakiem gastronomii i wina

Newsy

Listopad pod znakiem gastronomii i wina

08 listopada 2012

Ponad 300 wystawców z całego świata, produkty regionalne i wina, aromatyczna kawa i herbata oraz pokazy sztuki kulinarnej. Tak w telegraficznym skrócie będzie wyglądać kolejna edycja jesiennych targów hotelarsko-gastronomicznych, na które składają się trzy imprezy: 20. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, 11. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 10. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO®. Kolejna edycja tych znanych Targów odbędzie się tradycyjnie jesienią – od 14. do 16. listopada.

Profesjonalna Kuchnia – Efektywna Gastronomia

„Jak dostosować urządzenia, narzędzia i wyposażenie do wykonywanych zadań, tak aby zwiększyć efektywność lokali gastronomicznych” to temat przewodni Targowej Strefy Wiedzy. Specjaliści i eksperci z wielu dziedzin wraz producentami i dystrybutorami urządzeń gastronomicznych bezpłatnie będą zapoznawać wszystkich zainteresowanych z najnowszymi technologiami, sprzętem oraz rozwiązaniami stosowanymi w branży gastronomicznej.

Idealny ekspres dla Gastronomii

Pojemność bojlera, wydajność wrzątku i filiżanek na godzinę, pobór mocy, a także design czy jakość wykonania to kryteria, które wezmą pod lupę eksperci przy ocenie ekspresów w ramach nowego konkursu „Na najlepszy ekspres ciśnieniowy do kawy dwugrupowy dla gastronomii” prezentowany w ramach Salonu Kawy i Herbaty.

Gwiazdy światowego winiarstwa ponownie w Krakowie

Targi Wina ENOEXPO® to doskonała okazja, by spróbować win z różnych stron świata, często niedostępnych na polskim rynku, a także poznać największe osobistości światowego winiarstwa. W ubiegłym roku tytuł „Człowieka Roku” Magazynu „Czas Wina” odebrali „najsłynniejszy winemaker świata” Michel Rolland i Jair Agopian, którzy po raz pierwszy odwiedzili Polskę.