23 marca podczas 22. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie odbędzie się już po raz trzynasty Festiwal Kuchni Greckiej. Znamy już listę uczestników.
Oto oni:
Adriana Wójcikowska – restauracja Amarylis, Kraków
Markos Prountsis – Hotel Kossak ****
Iaroslav Sanotskyi – restauracja El Greco-Amaltea, Warszawa
Mateusz Biaduń – restauracja Merliniego, Warszawa
Patryk Rejmiś – Jak Pragnę Wina, Warszawa
Kamil Zyśk – restauracja Videlec, Warszawa
Łukasz Niziński – restauracja Scandale Royal, Kraków
Dawid Konior – restauracja Pastamore, Bielsko Biała
Sławomir Saguła – restauracja Gubałówka
Andrzej Łochowicz – restauracja Paryżanka, Szczecinek
Paweł Pyra – Fabryka Wełny
Konrad Kurzajewski – restauracja Figa, Plewiska
Plan:
22 marca godz. 20:30 – uroczysta kolacja w hotelu “U Artura” (ul. Józefa Poniatowskiego 62, 05-220 Zielonka)
23 marca godz. 08:15 – po śniadaniu, OBOWIĄZKOWA odprawa konkursowa w restauracji U Artura ul. Poniatowskiego 62, Zielonka –strój kucharski (nakrycie głowy, bluza kucharska i spodnie kucharskie) na odprawie i podczas konkursu (brak nakrycia głowy oraz ubiór casual dyskwalifikuje uczestnika w konkursie), na odprawie nastąpi losowanie stanowisk i kolejności udziału w konkursie.
23 marca godz. 10:00 – 17:00 – 13. Festiwal Kuchni Greckiej – 22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro – ul. Marsa 56c w Warszawie.
23 marca godz. 20:00 – uroczysta Gala oraz ogłoszenie wyników Konkursu (ul. Józefa Poniatowskiego 62, 05-220 Zielonka).