Letnie menu w restauracjach sieci Qubus Hotel

Newsy

Letnie menu w restauracjach sieci Qubus Hotel

27 czerwca 2012

28 czerwca br. restauracje sieci Qubus Hotel zaprezentują nowe menu przygotowane specjalnie z myślą o ciepłych, letnich miesiącach.  Szefowie Kuchni przygotowali ucztę smaków, tworząc dania z najlepszych sezonowych składników.

– Zapraszamy na letnie kulinarne inspiracje, oparte w dużym stopniu na lekkich wakacyjnych propozycjach takich jak, sałatka z sandaczem w migdałach, pieczona kaczka w postaci delikatnej tarty z dodatkiem fig, czy egzotycznego kurczaka w sosie satay –  mówi Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii sieci Qubus Hotel.

W menu znajdą się również potrawy wegetariańskie. Na Gości restauracji czeka letnia zupa z zielonego ogórka i marakuja w dwóch odsłonach- delikatna Panna Cotta i Parfait. Orzeźwiającą propozycją w gorące dni będą świeżo wyciśnięte soki z cytrusowych owoców. Restauracje Qubus Hotel nie zapomniały również o najmłodszych przygotowując dla dzieci specjalne menu, w którym znajdą się m.in. kremowa zupa pomidorowa, polędwiczki drobiowe podawane z frytkami i delikatne gnocchi z indykiem. Nowa karta to również propozycje dla osób uwielbiających słodkości i ekskluzywne alkohole.

– W menu zaproponujemy kuszące ciasta i desery. Poszerzyliśmy również kartę win, dodając do niej wyselekcjonowane trunki pochodzące z francuskiej Langwedocji – uzupełnia Joanna Łuczyńska-Reczek Główny Specjalista ds. Restauracji w sieci Qubus Hotel.