Letnia edycja Master Chefs 4 Dogs

Wydarzenia

Letnia edycja Master Chefs 4 Dogs

22 sierpnia 2018

16. edycja Master Chefs 4 Dogs, która odbyła się na terenie Nocnego Targu Towarzyskiego w Poznaniu zakończyła się ogromnym sukcesem. Organizatorem i pomysłodawcą MC4D jest Marcin Kaczmarek-Pielin.

Jak zawsze do udziału w imprezie zostali zaproszeni najlepsi szefowie kuchni i kucharze w kraju o największych sercach m.in.: Tomasz Jakubiak, Maciej Piątek, Andrzej Gołąbek, Ivo Violante, Klaudia Budny, Artur Kokoszka czy Justyna Połeć.

Kucharze raczyli wszystkich przybyłych gości potrawami specjalnie przygotowanymi z tej okazji. Odwiedzający Targ mogli również skosztować pierwsze w Polsce charytatywne piwo stworzone z komitywy MC4D i Ułan Browar, a także zakupić wszelakie, psie i kocie akcesoria i smakołyki.

Ponadto odbył się konkurs jedzenia na czas giczy wołowej, a na deser serwowano słodkości od Manufaktura Tortów i Ciast – Monika Ławniczak i Łukasza Wawrzyniaka. Nie mogło zabraknąć zimnych i orzeźwiających napojów i sorbetów, które jak zawsze serwował Adam Hołoga z Grupy Molekularnej oraz Marek Łyszczak wraz Monin i Vitamix.

Pierwszy raz w sześcioletniej historii MC4D odbył się charytatywny koncert, w którym udział wzięły zespoły zaproszone przez organizatora: Roxana Tutaj & The Good Omen, DImera, Obcy-Orkiestra Byłych Chłopaków Yeti i gwiazda wieczoru zespół Cochise z Pawłem Małuszyńskim.

Wszystkie zebrane dary szefowie kuchni zawieźli do schroniska dla bezdomnych zwierząt w Skałowie.

Zebrano w sumie:

Karma Psia sucha – 1210,575 kg

Karma Psia Mokra – 93,65 kg

Karma Kocia Sucha – 15,55 kg

Karma Kocia Mokra – 5,85 kg

Szampony – 7 szt.

Leki – 1 op.

Podkłady – 2 op.+18 szt.

Ręczniki i koce – 135 szt.

Zabawki – 87 szt.

Obroże – 41 szt.

Smycze – 35 szt.

Szczotki – 12 szt.

Kagańce – 3 szt.

Ubranka – 7 szt.

Ręczniki papierowe – 25 rolek

Miski – 16 szt.

Etui na worki – 2 szt.

Saszetki na przysmaki – 2 szt.

Fot. Olga Jędrzejewska