15-17 czerwca br. firma Wilbo S.A. Dział Gastronomii (Tadeusz Dobrowolski) we współpracy z Hotelem Dom Zdrojowy SPA**** dokonała uroczystego otwarcia letniego sezonu gastronomicznego. Spotkaniu towarzyszył rozbudowany program szkoleniowy w wykonaniu mistrzów sztuki kulinarnej Jacka Szczepańskiego oraz Grzegorza Wójcika. Szczególne zainteresowanie uczestników wzbudziła nowatorska technika „rozbierania homara” w wykonaniu Jacka Szczepańskiego, Executive Chef Hotelu Bulwar**** w Toruniu. Niezwykle ciekawie prezentowały się również potrawy stworzone z ryb i owoców morza przez szefa kuchni Sushi Hotel InterContinental Warszawa – Grzegorza Wójcika. Goście spotkania mieli okazję nie tylko posmakować dzieła mistrzów, ale również zdobyć unikatowe przepisy kulinarne. Zwieńczeniem eventu był uroczysty bankiet oraz występ zespołu z teatru muzycznego w Gdyni. Patronem medialnym spotkania był m.in. „Poradnik Restauratora”.