Les Chefs en Or 2014  – zgłoszenia do 31 maja

Newsy

Les Chefs en Or 2014 – zgłoszenia do 31 maja

31 marca 2014

Zapraszamy do udziału w konkursie Les Chefs en Or 2014 profesjonalnych kucharzy i uczniów (do lat 21). Selgros Cash&Carry jest organizatorem polskich eliminacji konkursu, a Poradnik Restauratora patronem medialnym.

Dla zwycięzców finału, który odbędzie się w listopadzie 2014 w Paryżu, przewidziane są wspaniałe nagrody:

Profesjonaliści:

1. Nagroda: 10.000 euro + prezent o wartości 3.000 euro

2. Nagroda: 6.000 euro + prezent o wartości 2.500 euro

3. Nagroda: 3.000 euro + prezent o wartości 2.000 euro

Uczniowie:

1. Kulinarne praktyki w USA + komputer lub tablet, wartość nagrody: 6.000 euro

2. Kulinarne praktyki w USA + smartphone, wartość nagrody: 5.000 euro

3. Kulinarne praktyki w USA, wartość nagrody: 4.000 euro

Wszyscy laureaci uczniowie dostaną także zestaw profesjonalnych noży kuchennych. Organizatorzy pokrywają koszt transportu oraz zakwaterowania uczestników finału konkursu w Paryżu. Uczestnik uczeń podróżuje z pełnoletnim opiekunem. Koszt jego podróży oraz zakwaterowania w Paryżu także pokrywają organizatorzy.

Zasady polskich eliminacji do konkursu:

Wszystkich zainteresowanych prosimy o wypełnienie i przesłanie do nas odpowiedniego formularza zgłoszeniowego. Od kandydatów oczekujemy propozycji 2 potraw:

– pierwsza obowiązkowa (zawierająca trzy obowiązkowe składniki),

– druga dowolna.

Wszystkie składniki obu potraw muszą pochodzić z oferty sprzedażowej Selgros Cash&Carry.

Składniki do potrawy obowiązkowej:

Profesjonaliści:

Turbot rozmiar 3/4

Ziemniaki

Seler – korzeń

Uczniowie:

Polędwica wołowa

Grzyby leśne (borowik lub kurka)

Candele – długi, duży makaron w kształcie rurek (świeży)

Zgłoszenia przyjmowane będą do 31 maja br. Wypełnione formularze zgłoszeniowe prosimy wysyłać na adres: Selgros Sp. z o.o., Dział Horeca, ul. Zamenhofa 133, 61-131 Poznań (z dopiskiem ZGŁOSZENIE CHEFS EN OR 2014) lub zeskanowane na adres e-mail: chefsenor@selgros.pl (tytuł maila „ZGŁOSZENIE”).

Finał polskich eliminacji do konkursu Les Chefs en Or 2014 odbędzie się w Restauracji Christian’s Baker House, Warszawa, ul. Książęca 6 w dniu 23 czerwca br. Do uczestnictwa w polskim finale organizatorzy zaproszą po 3 profesjonalistów i 3 uczniów.

Nagrody polskich eliminacji do konkursu Les Chefs en Or 2014:

Profesjonaliści:

1. Polski Finalista Konkursu: wyjazd na finał do Paryża + bon towarowy Selgros o wartości 1000 zł

2. II uczestnik: bon towarowy Selgros o wartości 500 zł

3. III uczestnik: bon towarowy Selgros o wartości 500 zł

Uczniowie:

1. Polski Finalista Konkursu: wyjazd (razem z opiekunem) na finał do Paryża + bon towarowy Selgros o wartości 500 zł

2. II uczestnik: bon towarowy Selgros o wartości 250 zł

3. III uczestnik: bon towarowy Selgros o wartości 250 zł

Wszyscy uczestnicy polskiego finału przyjeżdżają na własny koszt.