Zapraszamy do udziału w konkursie Les Chefs en Or 2014 profesjonalnych kucharzy i uczniów (do lat 21). Selgros Cash&Carry jest organizatorem polskich eliminacji konkursu, a Poradnik Restauratora patronem medialnym.
Dla zwycięzców finału, który odbędzie się w listopadzie 2014 w Paryżu, przewidziane są wspaniałe nagrody:
Profesjonaliści:
1. Nagroda: 10.000 euro + prezent o wartości 3.000 euro
2. Nagroda: 6.000 euro + prezent o wartości 2.500 euro
3. Nagroda: 3.000 euro + prezent o wartości 2.000 euro
Uczniowie:
1. Kulinarne praktyki w USA + komputer lub tablet, wartość nagrody: 6.000 euro
2. Kulinarne praktyki w USA + smartphone, wartość nagrody: 5.000 euro
3. Kulinarne praktyki w USA, wartość nagrody: 4.000 euro
Wszyscy laureaci uczniowie dostaną także zestaw profesjonalnych noży kuchennych. Organizatorzy pokrywają koszt transportu oraz zakwaterowania uczestników finału konkursu w Paryżu. Uczestnik uczeń podróżuje z pełnoletnim opiekunem. Koszt jego podróży oraz zakwaterowania w Paryżu także pokrywają organizatorzy.
Zasady polskich eliminacji do konkursu:
Wszystkich zainteresowanych prosimy o wypełnienie i przesłanie do nas odpowiedniego formularza zgłoszeniowego. Od kandydatów oczekujemy propozycji 2 potraw:
– pierwsza obowiązkowa (zawierająca trzy obowiązkowe składniki),
– druga dowolna.
Wszystkie składniki obu potraw muszą pochodzić z oferty sprzedażowej Selgros Cash&Carry.
Składniki do potrawy obowiązkowej:
Profesjonaliści:
Turbot rozmiar 3/4
Ziemniaki
Seler – korzeń
Uczniowie:
Polędwica wołowa
Grzyby leśne (borowik lub kurka)
Candele – długi, duży makaron w kształcie rurek (świeży)
Zgłoszenia przyjmowane będą do 31 maja br. Wypełnione formularze zgłoszeniowe prosimy wysyłać na adres: Selgros Sp. z o.o., Dział Horeca, ul. Zamenhofa 133, 61-131 Poznań (z dopiskiem ZGŁOSZENIE CHEFS EN OR 2014) lub zeskanowane na adres e-mail: chefsenor@selgros.pl (tytuł maila „ZGŁOSZENIE”).
Finał polskich eliminacji do konkursu Les Chefs en Or 2014 odbędzie się w Restauracji Christian’s Baker House, Warszawa, ul. Książęca 6 w dniu 23 czerwca br. Do uczestnictwa w polskim finale organizatorzy zaproszą po 3 profesjonalistów i 3 uczniów.
Nagrody polskich eliminacji do konkursu Les Chefs en Or 2014:
Profesjonaliści:
1. Polski Finalista Konkursu: wyjazd na finał do Paryża + bon towarowy Selgros o wartości 1000 zł
2. II uczestnik: bon towarowy Selgros o wartości 500 zł
3. III uczestnik: bon towarowy Selgros o wartości 500 zł
Uczniowie:
1. Polski Finalista Konkursu: wyjazd (razem z opiekunem) na finał do Paryża + bon towarowy Selgros o wartości 500 zł
2. II uczestnik: bon towarowy Selgros o wartości 250 zł
3. III uczestnik: bon towarowy Selgros o wartości 250 zł
Wszyscy uczestnicy polskiego finału przyjeżdżają na własny koszt.