W nowej karcie wśród przystawek znalazły się: racuchy kalafiorowe z solą sosnową i dresingiem octowo-świerkowym, carpaccio z kalafiora w miodzie świerkowym, burak w towarzystwie świeżych liści czerwonego berberysu i głogu, młode pędy paproci w cieście podane z noskami lipy oraz carpaccio z polędwicy z miodem sosnowym, rukolą, pomidorem suszonym i słonym orzechem. Wśród dań głównych są do wyboru polędwiczki wieprzowe z borowikiem oraz marynowanymi pączkami kwiatowymi lipy i czerwonymi liśćmi klonu lub bezmięsne spaghetti z borowikiem oraz wcześniej zamarynowanymi noskami i pączkami lipy. Jako deser szefowa kuchni serwuje śliwkę w lodach z miodu świerkowego oraz ziołowy napitek – niespodziankę.
Menu degustacyjne powstało w oparciu o książkę Małgorzaty Kalemby Drożdż pt. „Smakowite drzewa”. Menu jest serwowane po wcześniejszym zamówieniu.
W hotelowej restauracji Manor House SPA serwuje się tradycyjne dania polskiej kuchni, menu wegańskie, które ma licznych fanów oraz autorską Dietę Życia opartą o zdrowe style odżywiania, w tym dietę niełączenia i dietę zgodną z grupą krwi.
oprac. red.
żródło: materiały prasowe Manor House SPA