01-03 marca 2019 r. w Hotelu Zamek Ryn **** odbędzie się jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce jakim jest L’Art de la cuisine Martell 2019. Konkurs ten nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski.
Organizatorem konkursu jest Grupa Anders, przy merytorycznej współpracy Klubu Szefów Kuchni. Natomiast sponsorem tytularnym – Pernod Ricard Polska.
Tematem przewodnim konkursu będzie „Kurczak sielski w pejzażu polskiej kuchni regionalnej”. Produkt główny obowiązkowy: kurczak sielski super drób.
Do konkursu przystąpić mogą kucharze z dowolnych zakładów gastronomicznych, zarówno hotelarskich jak i pojedynczych restauracji z całej Polski.
Uczestnicy konkursu powinni być pełnoletni, jak również nie mogą przekroczyć 30-tego roku życia w dniu rozpoczęcia konkursu (dowód osobisty).
W konkursie uczestniczą ekipy dwuosobowe. Bardzo mile widziane będą drużyny z udziałem kobiet.
Potwierdzenie zgłoszenia do konkursu powinno być dokonane w formie elektronicznej.
Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 15 lutego 2019 r.
Termin uważa się za zachowany w przypadku wysłania e-maila najpóźniej w tym dniu. e-mail d.strucinski@hotelanders.pl
Oficjalnym adresem do kontaktu i korespondencji dotyczącym przebiegu imprezy oraz jako organ odpowiedzialny za jej skuteczność jest:
Dariusz Struciński – szef kuchni Hotel Anders ****
Tel. +48 600065277