5 marca Zamek Ryn przeżyje nie lada oblężenie. 16 dwuosobowych drużyn reprezentujących najlepsze restauracje w Polsce stanie do Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’Art de la cuisine Martell.
1. Adam Tyrała, Przemysław Grudzień, Hotel Stary
2. Krzysztof Bielawski, Patryk Głowacki, Restauracja Szeroka
3. Tomasz Janiczek, Krzysztof Lizak, Salina Restaurant
4. Michał Cienki, Mariusz Bobek, Amarylis Restaurant
5. Krystian Pełka, Kamil Chechłowski, Antonina Villa & Restauracja
6. Dawid Zagrzywiec, Piotr Gipsiak, Courtyard Marriott Warsaw Airport
7. Tomasz Janczewski, Przemysław Rogaczewski, Andel’s By Vienna House
8. Marek Mazurkiewicz, Karol Zając, Hotel Alter
9. Jacek Nowak, Wiktor Kowalski, Klub Parkowe Wzgórze
10. Diana Olechnowicz, Magda Wacek, Restauracja Signature
11. Mateusz Bogdański, Artur Kuchnia, Hotel Heron
12. Bartosz Dziektarz, Bartłomiej Dufrat, Restauracja Pod Nosem
13. Bartłomiej Wrona, Michał Ziaja, Hotel Rzeszów, Restauracja Oranżeria
14. Tomasz Zdrenka, Michał Kowalski, Restauracja Enjoy
15. Radosław Gierałtowski, Mateusz Janusz, Szafarnia 10 Restaurant &Bar
16. Filip Stępień, Dawid Ślęczka, Restauracja Andromeda
Drużyny rezerwowe:
1. Konrad Kalęba ,Kamil Skóra, Best Western Plus Q Hotel
2. Rafał Koziorzemski, Tomasz Zdanowski, Restauracja Biały Królik
3. Łukasz Ptaszyński, Tomasz Modzelewski, Hotel Monopol
Podczas konkursu, potrawy będą oceniane przez trzy zespoły jurorskie, w których zasiądą:
Jury techniczne:
Grzegorz Labuda, Sebastian Olma, Tomasz Purol, Jarosław Walczyk, Tomasz Jakubiak i Tomasz Deker
Jury degustacyjne:
Paweł Oszczyk, Patryk Dziamski, Adam Chrząstowski, Marek Widomski, Jarosław Uściński, Andrzej Bałdyga
Jury koneserów:
Jean-Jacques Regnault, Andrzej Szumowski, Marek Szejbach, Jean-Pierre Garnier, Bogdan Kalus,
Asystenci:
Grzegorz Krupa, Tomasz Dziura
Program:
09.00 – 16.00 Konkurs L’Art de la cuisine Martell (Dziedziniec, Poziom I)
10.00-16.00 Prezentacje sponsorskie i degustacje (Dziedziniec, Poziom I)
10.00-16.00 Tasting koniaków Martell (Dziedziniec, Poziom I)
10.00-12.00 Warsztaty Sushi – Akademia sushi (Sala Wielki Kapitularz, Poziom II)
11.00 Zwiedzanie zamku z przewodnikiem (spotkanie przy Recepcji, Poziom „0”)
12.00 Zwiedzanie zamku z przewodnikiem (spotkanie przy Recepcji, Poziom „0”)
12.00 Jak podwyższyć sprzedaż o 10% w trzy miesiące. Piotr Rogowski, Paweł Gruba (sala Króla Władysława Jagiełło, Poziom „0”)
12.00 – 14.00 Kuchnie świata „Kuchnia Tajska” – pokaz z gotowaniem (Sala Kapitularz, Poziom II)
12.00 Otwarte Warsztaty koktajlowe – nowe oblicze koniaku MARTELL (Winiarnia, Poziom „0”)
13.00-15.00 Warsztaty Sushi – Akademia sushi (Sala Wielki Kapitularz, Poziom II)
13.00 Zwiedzanie zamku z przewodnikiem (spotkanie przy Recepcji, Poziom „0”)
14.00 Zwiedzanie zamku z przewodnikiem (spotkanie przy Recepcji, Poziom „0”)
14.00 Otwarte Warsztaty koktajlowe – nowe oblicze koniaku Martell (Winiarnia, Poziom „0”)
14.00 – 16.00 Warsztaty cukiernicze – ZT Kruszwica (sala Księżnej Anny, Poziom „0”)
15.00-16.00 Warsztaty z wołowiną – Sokołów (Sala Księcia Witolda, Poziom „0”)
16.00 Manager XXI wieku – twórz biznes a nie tylko restaurację. – Piotr Rogowski, Paweł Gruba (sala Króla Władysława Jagiełło, Poziom „0”).