l’Art de la cuisine Martell 2015

Wydarzenia

l’Art de la cuisine Martell 2015

12 lutego 2015

27 lutego – 1 marca w hotelu Zamek Ryn**** odbędzie się XIII Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej l’Art de la cuisine Martell 2015.

Firma Pernod-Ricard Polska wraz z marką Martell oraz Grupą Anders kończą przygotowania do  organizacji kolejnej edycji tego wyjątkowego wydarzenia.

L’Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju, organizowany od wielu lat. Konkurs polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw nie jest dodawany koniak). 
                         
W konkursie udział bierze 16 ekip kucharskich – młodych adeptów sztuki kulinarnej, z najlepszych restauracji w Polsce. Zgodnie z regulaminem zawodnicy wystąpią w czterech odsłonach na specjalnie przygotowanych do konkursu stanowiskach.  Na przygotowanie każdego  dania kucharze będą mieć 1 godzinę.
 
XIV-wieczny Zamek krzyżacki to miejsce z ogromną tradycją, także kulinarną. Dawna siedziba Komtura, w której rycerze zakonni jadali zwierzynę i ryby z okolicznych jezior i lasów, dziś także słynie z rozmaitości smaków i aromatów.
 

Konkurs jest nominowany do  półfinału  Kulinarnego Pucharu Polski 2015 organizowanego przez Międzynarodowe Targi Poznańskie.

Kontakt :

Dariusz Struciński
Szef Kuchni 
Hotel Anders ****
+48 600 065 277
 
Łukasz Kundzicz
Dyrektor ds.  Marketingu i Sprzedaży
Hotel ZAMEK RYN **** 
+48 515 062 77 

 
 

W programie m.in:

piątek 27.02.2015 r.

Odprawa uczestników

Ekscytujący wieczór w podziemiach

sobota 28.02.2015 r.

Konkurs kulinarny na zamkowym dziedzińcu

Prezentacje sponsorskie

Warsztaty kulinarne

Gala na zakończenie konkursu