27 lutego – 1 marca w hotelu Zamek Ryn**** odbędzie się XIII Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej l’Art de la cuisine Martell 2015.
Firma Pernod-Ricard Polska wraz z marką Martell oraz Grupą Anders kończą przygotowania do organizacji kolejnej edycji tego wyjątkowego wydarzenia.
L’Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju, organizowany od wielu lat. Konkurs polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw nie jest dodawany koniak).
W konkursie udział bierze 16 ekip kucharskich – młodych adeptów sztuki kulinarnej, z najlepszych restauracji w Polsce. Zgodnie z regulaminem zawodnicy wystąpią w czterech odsłonach na specjalnie przygotowanych do konkursu stanowiskach. Na przygotowanie każdego dania kucharze będą mieć 1 godzinę.
XIV-wieczny Zamek krzyżacki to miejsce z ogromną tradycją, także kulinarną. Dawna siedziba Komtura, w której rycerze zakonni jadali zwierzynę i ryby z okolicznych jezior i lasów, dziś także słynie z rozmaitości smaków i aromatów.
Konkurs jest nominowany do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2015 organizowanego przez Międzynarodowe Targi Poznańskie.
Kontakt :
Dariusz Struciński
Szef Kuchni
Hotel Anders ****
+48 600 065 277
Łukasz Kundzicz
Dyrektor ds. Marketingu i Sprzedaży
Hotel ZAMEK RYN ****
+48 515 062 77
W programie m.in:
piątek 27.02.2015 r.
Odprawa uczestników
Ekscytujący wieczór w podziemiach
sobota 28.02.2015 r.
Konkurs kulinarny na zamkowym dziedzińcu
Prezentacje sponsorskie
Warsztaty kulinarne
Gala na zakończenie konkursu