Właśnie zakończył się XI Konkurs L’Art de la cuisine Martell. Spośród 16 drużyn jury pod przewodnictwem Kurta Schellera wybrało zwycięzców tegorocznej edycji:
III miejsce
Hotel Best Western Gorzów Wielkopolski
Dawid Szkudlarek, Bartłomiej Pawlikowski
II miejsce
Hotel Narvil Serock
Kamil Raczyński, Adam Ludwiński
I miejsce
Hotel Anders Stare Jabłonki
Paulina Sawicka , Łukasz Kawaller
Dodatkową nagrodę przyznało jury degustacyjne. Laureatem została drużyna:
Hotel Haston Wrocław
Mateusz Jarosławski, Dominik Ulko
Lista drużyn zakwalifikowanych do konkursu „l’Art de la cuisine Martell” 2013
1 Hotel InterContinental Warszawa Michał Mrzak, Paweł Wicher
2 Restauracja Galaxy Piotr Tuźnik, Michał Janas
3 Restauracja Eatalia Bartosz Turowski, Krystian Frankowski
4 Hotel Bristol Warszawa Michał Szcześniak, Mariusz Banaśkiewicz
5 Hotel Narvil Kamil Raczyński, Adam Ludwiński
6 Restauracja Sixty-Nine Kamil Bednarek, Bartek Donakowski
7 Hotel Sheraton Sopot Marcin Popielarz, Kacper Maziuk
8 Hotel Rialto Warszawa Grzegorz Sebastian, Martyna Sebastian
9 Restauracja Pod Papugami Sebastian Zarzeczny, Michał Mazur
10 Restauracja All Sesons Dawid Szkudlarek, Bartłomiej Pawlikowski
11 Hotel Anders Łukasz Kawaller, Paulina Sawicka
12 Hotel Monopol Szymon Lorenc, Michał Byrczek
13 Restauracja Sfera Bartłomiej Witkowski, Bartosze Peter
14 Restauracja Amber Room Przemysław Gryz, Łukasz Ziętek
15 Hotel Holiday Inn Jakub Kosobucki, Tomasz Sobczak
16 Hotel Haston Dominik Ulko, Mateusz Jarosławski
Uczestnicy konkursu oceniani byli przez jury w składzie:
Jury koneserów smaku (degustacyjne)
Tomasz Kozłowicz, Rafał Królikowski, Bogdan Kalus, Andrzej Szumowski, Jean-Jacques Regnault, Jarosław Kowalski, Jan Anders Hugosson, Guillaume Girard-Reydet
Jury profesjonalne (techniczne)
Jarosław Uściński, Adam Chrząstowski, Paweł Oszczyk, Jarosław Walczyk, Grzegorz Labuda, Andrzej Bałdyga, Joseph Seeletso, Kurt Scheller, Marek Widomski
Przewodniczący: Kurt Scheller, sekretarz: Jarosław Walczyk