l’Art de la cuisine Martell 2013

Newsy

l’Art de la cuisine Martell 2013

07 marca 2013

Właśnie zakończył się XI  Konkurs L’Art de la cuisine Martell. Spośród 16 drużyn jury pod przewodnictwem Kurta Schellera wybrało zwycięzców tegorocznej edycji:

III miejsce

Hotel Best Western Gorzów Wielkopolski                         

Dawid Szkudlarek, Bartłomiej Pawlikowski

II miejsce

Hotel Narvil Serock

Kamil Raczyński, Adam Ludwiński

I miejsce

Hotel Anders Stare Jabłonki

Paulina Sawicka , Łukasz Kawaller

Dodatkową nagrodę przyznało jury degustacyjne. Laureatem została drużyna:

Hotel Haston Wrocław

Mateusz Jarosławski, Dominik Ulko

 

Lista drużyn zakwalifikowanych do konkursu „l’Art de la cuisine Martell” 2013

1             Hotel InterContinental Warszawa           Michał Mrzak, Paweł Wicher

2             Restauracja Galaxy         Piotr Tuźnik, Michał Janas

3             Restauracja Eatalia         Bartosz Turowski, Krystian Frankowski

4             Hotel Bristol Warszawa Michał Szcześniak, Mariusz Banaśkiewicz

5             Hotel Narvil        Kamil Raczyński, Adam Ludwiński

6             Restauracja Sixty-Nine Kamil Bednarek, Bartek Donakowski

7             Hotel Sheraton Sopot   Marcin Popielarz, Kacper Maziuk

8             Hotel Rialto Warszawa  Grzegorz Sebastian, Martyna Sebastian

9             Restauracja Pod Papugami         Sebastian Zarzeczny, Michał Mazur

10           Restauracja All Sesons  Dawid Szkudlarek, Bartłomiej Pawlikowski

11           Hotel Anders     Łukasz Kawaller, Paulina Sawicka

12           Hotel Monopol                Szymon Lorenc, Michał Byrczek

13           Restauracja Sfera            Bartłomiej Witkowski, Bartosze Peter

14           Restauracja Amber Room           Przemysław Gryz, Łukasz Ziętek

15           Hotel Holiday Inn            Jakub Kosobucki, Tomasz Sobczak

16           Hotel Haston     Dominik Ulko, Mateusz Jarosławski

 

Uczestnicy konkursu oceniani byli przez jury w składzie:

Jury koneserów smaku (degustacyjne)

Tomasz Kozłowicz, Rafał Królikowski, Bogdan Kalus, Andrzej Szumowski, Jean-Jacques Regnault, Jarosław Kowalski, Jan Anders Hugosson, Guillaume Girard-Reydet

Jury profesjonalne (techniczne)

Jarosław Uściński, Adam Chrząstowski, Paweł Oszczyk, Jarosław Walczyk, Grzegorz Labuda, Andrzej Bałdyga, Joseph  Seeletso, Kurt Scheller, Marek Widomski

Przewodniczący: Kurt Scheller, sekretarz: Jarosław Walczyk