09 – 11 marca 2012 roku Zamek w Rynie gościł uczestników jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce. Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’Art de la cuisine Martell od kilku lat organizowany jest w tym wyjątkowym miejscu.
W konkursie brało udział 16 ekip kucharskich – młodych adeptów sztuki kulinarnej z najlepszych restauracji w Polsce. Potrawy konkursowe oceniane były przez dwa zespoły jury – pierwszy to JURY DEGUSTACYJNE, złożone z gwiazd estrady i ekranu oraz JURY TECHNICZNE, w którym zasiadły największe autorytety sztuki kulinarnej w Polsce.
L’Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju.
WYNIKI KONKURSU
- MIEJSCE – RESTAURACJA ANCORA Kraków
Łukasz Cichy i Paweł Kras
2. MIEJSCE – HOTEL INTERCONTINENTAL Warszawa
Paweł Kalbarczyk i Pawel Dziekoński
3. MIEJSCE – Hotel LE MERIDIEN BRISTOL Warszawa
Michał Szcześniak i Mariusz Bryzek
NAGRODA JURY KONESERÓW SMAKU
RESTAURACJA ‘’JAN” Bełchatów
Piotr Krogulec i Łukasz Motylski