l`Art de la cuisine Martell

Newsy

l`Art de la cuisine Martell

07 lutego 2013

1 – 3 marca odbędzie się konkurs kulinarny l`Art de la cuisine Martell dedykowany młodym kucharzom, którzy nie przekroczyli jeszcze 30 lat.

Konkurs odbędzie się w czterogwiazdkowym hotelu Zamek Ryn na Mazurach. Uczestnicy wystartują w dwuosobowych drużynach będą musieli stworzyć dania najbardziej komponujące się ze smakiem koniaku (sam trunek nie może się w potrawach pojawić). W tym roku tematem przewodnim będzie kurczak Bjafagel Premium. Jest to francuska rasa pochodząca z hodowli ekologicznej Martmar Food and Pleasure w Szwecji.

W jury konkursu zasiądą – Jury koneserów smaku – Tomasz Kozłowicz, Rafał Królikowski, Andrzej Grabarczyk, Bogdan Kalus, Josef Seelesto, Andrzej Szumowski, Jean-Jacques Regnault, Andrzej Supron, Jarosław Kowalski, Kurt Scheller, Marek Widomski.

Jury profesjonalne – Jarosław Uściński, Adam  Chrząstowski, Paweł  Oszczyk, Jarosław  Walczyk, Grzegorz Labuda, Andrzej Bałdyga.

Organizatorem konkursu jest Grupa Anders przy merytorycznym wsparciu Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Zgłoszenia należy wysyłać do 15 lutego na adres: d.strucinski@hotelanders.pl. Więcej informacji na temat samego konkursu można znaleźć na stronie www.zamekryn.pl