Kwietniowe wydanie „Poradnika Restauratora” w wersji papierowej dociera już do restauracji i przedstawicieli branży HoReCa w całej Polsce.
W magazynie polecamy temat miesiąca pt. „Ogródki gastronomiczne – reklamą dla lokalu”, gdzie wypowiadają się m.in. Dawid Wojciechowski, szef kuchni Copernicus Toruń Hotel, Dariusz Sienicki, szef kuchni Garage Grill & Bar w Łomży, Inderjit Manota, szef kuchni Warsaw Marriott Hotel czy Paweł Kałuski, szef kuchni Sofitel Warsaw Victoria
Warto przeczytać rozmowę z Joanną Ochniak, certyfikowanym, międzynarodowym jurorem konkursów kulinarnych w WorldChefs, członkiem Kapituły Hermesa Kulinarnego „Poradnika Restauratora”.
Na naszych łamach nie zabrakło również materiałów poradniczych m.in. „Lody. Tradycja przeplata się z innowacjami”, „Deserowe inspiracje” czy „Rośnie zielony sektor gastronomii”, „Wydajność okapu gastronomicznego”.
Poza tym ciekawy materiał Radosława Kłapacza, szefa kuchni Euro-Toques Polska „Zupa jako danie główne w menu restauracji” czy Izabeli Wardaszko, radcy prawnego „Nowy obowiązek informacyjny w gastronomii – zmiany w zasadach sprzedaży alkoholi”.
Zachęcamy również do przeczytania popularnych działów, takich jak nowości oraz dział w kadrze.
Miłej lektury ze świata HoReCa!