Kurs carvingu  w Pomorskiej Akademii Kulinarnej

Newsy

Kurs carvingu w Pomorskiej Akademii Kulinarnej

07 marca 2011

24-25 marca br. odbędzie się podstawowy kurs carvingu w Pomorskiej Akademii Kulinarnej. Uczestnicy będą wykonywać dekoracje z warzyw i owoców pod okiem instruktora Mistrza Mariusza Gachewicza.

Dzień pierwszy

9.00 rozpoczęcie szkolenia

  • Krótki wstęp na temat Carvingu
  • Omówienie technik posługiwania się narzędziami i „zapoznanie „się z nimi
  • Omówienie poszczególnych wzorów i samodzielna praca wraz z instruktorem:
  • W pierwszym dniu zostaną wykonane różnego rodzaju kwiaty, liście, szyszki z warzyw i owoców (rzodkiewka, por, cebula, marchew, biała rzodkiew, cukinia, ogórek, papryczki chili, burak, kalarepa, melon)
  • Z wszystkich wykonanych elementów na koniec pierwszego dnia szkolenia, kursanci wykonają kompozycje np. wazonie, koszyku oczywiście własnoręcznie wykonanym
  • Omówienie technik i sposobów przechowywania prac

Dzień drugi

  • 9.00 rozpoczęcie szkolenia
  • Przypomnienie z poprzedniego dnia kilku technik
  • Zapoznanie z nowymi technikami – wprowadzenie elementu tajskiego na warzywach i dużych owocach
  • W drugim dniu zostaną wykonane prace w owocach i warzywach (jabłka, kalarepa, melon żółty, melon, arbuz)
  • Z wszystkich wykonanych elementów na koniec drugiego dnia szkolenia, kursanci wykonają kompozycje łącząc poszczególne elementy w całość
  • Zakończenie kursu, odpowiedzi na zadane pytania, oraz wręczenie certyfikatów

Między czasie będą przerwy kawowe, o godz. 14.00 lunch, a szkolenie pierwszego dnia zakończy się o godz. 17.00 z możliwością przedłużenia, gdyż wszystkie osoby muszą ukończyć daną pracę.

Koszt 850,00 zł + VAT /osoba

Chętnych prosimy o informacje do 22 marca 2011 na  maila  szulba@tlen.pl  lub telefonicznie 501 – 646 – 777