24-25 marca br. odbędzie się podstawowy kurs carvingu w Pomorskiej Akademii Kulinarnej. Uczestnicy będą wykonywać dekoracje z warzyw i owoców pod okiem instruktora Mistrza Mariusza Gachewicza.
Dzień pierwszy
9.00 rozpoczęcie szkolenia
- Krótki wstęp na temat Carvingu
- Omówienie technik posługiwania się narzędziami i „zapoznanie „się z nimi
- Omówienie poszczególnych wzorów i samodzielna praca wraz z instruktorem:
- W pierwszym dniu zostaną wykonane różnego rodzaju kwiaty, liście, szyszki z warzyw i owoców (rzodkiewka, por, cebula, marchew, biała rzodkiew, cukinia, ogórek, papryczki chili, burak, kalarepa, melon)
- Z wszystkich wykonanych elementów na koniec pierwszego dnia szkolenia, kursanci wykonają kompozycje np. wazonie, koszyku oczywiście własnoręcznie wykonanym
- Omówienie technik i sposobów przechowywania prac
Dzień drugi
- 9.00 rozpoczęcie szkolenia
- Przypomnienie z poprzedniego dnia kilku technik
- Zapoznanie z nowymi technikami – wprowadzenie elementu tajskiego na warzywach i dużych owocach
- W drugim dniu zostaną wykonane prace w owocach i warzywach (jabłka, kalarepa, melon żółty, melon, arbuz)
- Z wszystkich wykonanych elementów na koniec drugiego dnia szkolenia, kursanci wykonają kompozycje łącząc poszczególne elementy w całość
- Zakończenie kursu, odpowiedzi na zadane pytania, oraz wręczenie certyfikatów
Między czasie będą przerwy kawowe, o godz. 14.00 lunch, a szkolenie pierwszego dnia zakończy się o godz. 17.00 z możliwością przedłużenia, gdyż wszystkie osoby muszą ukończyć daną pracę.
Koszt 850,00 zł + VAT /osoba
Chętnych prosimy o informacje do 22 marca 2011 na maila szulba@tlen.pl lub telefonicznie 501 – 646 – 777