Zgłoszenia do 26 października, do godz: 24.00.
NAGRODY
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 06 listopada, o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 16.00.
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 2000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.
TEMAT
Tematem bieżącej edycji konkursu jest:
Konkurencja sprawnościowa:
Luzowanie całej kaczki na poszczególne elementy: pierś b/k ze skórą, udko z/k, szyja, kości, wygrywa ekipa która wyluzuje dwie kaczki w jak najkrótszym czasie.
Konkurencja główna:
Przystawka ciepła (8 talerzy) – filet z karpia ze skórą, dowolny zestaw trzech polskich warzyw;
Danie główne (8 talerzy) – pierś z kaczki b/k ze skórą (filet z kaczki może być dowolnie zamarynowany lub z solanki), gruszka, dowolny miód pitny;
Każda ekipa obowiązkowo poza mięsem musi użyć:
– dowolny przynajmniej jeden produkt z linii CHEF użyty w przystawce i daniu głównym
Produkty z linii CHEF, produkt główny (dwie kaczki) na konkurencje sprawnościową – zapewnia organizator.
Czas przygotowania przystawki i dania głównego 1 godzina 15 minut.
Wszystkie wymienione składniki przystawki oraz dania głównego muszą obowiązkowo zostać wkomponowane w potrawę, nie mogą występować jako element dekoracyjny.
UROCZYSTA GALA
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
Wieczorną imprezę uświetni swoim występem gość specjalny – gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.
ZGŁOSZENIA DO KONKURSU
Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl
Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel.: +48 071 32 09 720 / 721, 506 006 117 lub 512 71 90 63.