10 Jubileuszowy Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Rajd Mistrzów 2022 odbędzie się w dniu 28 października w Haston Congress Center. Konkurs zagości już po raz ósmy w stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu. Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel.
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.
Zgłoszenia do dnia: 19 października 2022, do godz.: 24.00. na adres: konkurs@haston.pl
Nagrody
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 28 października o godz. 9.00, a zakończą około godz. 15.00.
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe, za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.
Temat
Tematem bieżącej edycji konkursu jest:
Konkurencja główna:
Przekąska:
Filet z sandacza + dowolny zestaw minimum trzech ziół charakterystycznych dla naszego kraju
Danie główne:
Schab/comber cielęcy z/k (cielęcina mleczna) + owoc rokitnika i/lub dereń (dopuszcza się owoce mrożone)
Wszystkie wymienione składniki przystawki oraz dania głównego muszą obowiązkowo zostać wkomponowane w potrawę, nie mogą występować jako element dekoracyjny.
Uroczysta Gala
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
Wieczorną imprezę uświetni swoim występem gość specjalny — gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.
Zgłoszenia do konkursu
Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl
Informacje dodatkowe:
Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721,
506 006 117 lub 512 71 90 63;
Zgłoszenia do dnia: 19 października 2022, do godz.: 24.00.
Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.