27 października Kulinarny Rajd Mistrzów po raz jedenasty odbędzie się w stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu. Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
Do ścisłego finału jury pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego zakwalifikowało:
Przemysław Szwak (restauracja Retro – Oborniki Śląskie)
Paweł Błaszczyk (Forum Kulinarne – Wrocław)
Bartosz Alboszta (Hotel Traugutta3 – Białystok)
Daniel Pelechaty (Folwark Amalia Gościniec – Lubikówko)
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać jury w składzie: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Kurt Scheller, Wiesław Bober, Theofilos Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Mateusz Jarosławski oraz Karol Okrasa (juror prowadzący).
Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Polskimi Hotelami Niezależnymi.