26 października po raz szósty we Wrocławiu w Haston City Hotel odbędzie się Kulinarny Rajd Mistrzów – konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski. W konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn. Zmierzą się oni w dwóch konkurencjach. Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać jury w składzie: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Jarosław Walczyk, Dariusz Struciński, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa.
Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
WYNIKI KWALIFIKACJI
Nazwa obiektu | Miasto | |
1 | Airport Hotel Okęcie | Warszawa |
2 | Hotel Park – Poznań | Poznań |
3 | Pałac Rozalin | Rozalin |
4 | Restauracja Studnia Smaków | Elbląg |
5 | Hotel Centrum Sosnowiec | Sosnowiec |
6 | Hotel DeSilva Premium | Poznań |
7 | Brasserie Warszawska | Warszawa |
8 | Hotel Piano | Lublin |
9 | IBB Andersia Hotel | Poznań |
10 | Brasserie Warszawska | Warszawa |
11 | Hotel Natura Mazur | Warchały |
12 | Hotel Słoneczny Młyn | Bydgoszcz |
REZERWA | Akademia Kulinarna MB Consulting | Bystrzyca Kłodzka |