Przygotowania do tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski idą pełną parą. Wczoraj została oficjalnie zatwierdzona lista produktów, które muszą się znaleźć w półfinałowych i finałowych potrawach.
W tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski zadaniem półfinalistów, podobnie jak w roku ubiegłym, będzie przygotowanie przystawki oraz deseru. Produktami obowiązkowymi w tej konkurencji są:
DESER:
– bryndza podhalańska
– miód z Sejneńszczyzny
PRZYSTAWKA:
– gołąb
– oscypek
– szalotka
– wiśnia mrożona
Finaliści Kulinarnego Pucharu Polski 2016 będą musieli wykazać się umiejętnościami przygotowując danie na bazie:
– miecznika
– homara
– śliwki suchlońskiej
– nalewki polskiej.
Tegoroczny zestaw produktów pozostawia duże pole do popisu. Niewątpliwie pozwoli wykazać się uczestnikom KPP nie tylko umiejętnościami technicznymi, ale przede wszystkim fantazją w łączeniu smaków i kreatywnością jeśli chodzi o finalny wygląd dań.
Więcej informacji o konkursie: www.kpp.mtp.pl