Za kilka tygodni najważniejszy w polskiej gastronomii konkurs dla profesjonalistów – Kulinarny Puchar Polski.
Nominowani kucharze oraz finalny efekt ich pracy, czyli dania konkursowe, będą oceniane w kategoriach: prezentacja potrawy, smak potrawy, przygotowanie zawodowe oraz mise en place i czystość.
Punkty, zgodnie z nowymi formularzami oceny, będzie przyznawało międzynarodowe Jury po przewodnictwem Zenona Hołubowskiego, certyfikowanego jurora WACS w składzie:
Sędziowie Finału:
Paraschos Anxiotis
Daniel Ayton
Harald Fragel
Miroslav Kubec
Jonas Larsson
Milan Sahanek
Sędziowie Półfinału:
Jean Bos
Grzegorz Labuda
Jerzy Pasikowski
Mirosław Reszczyk
Sędziowie Techniczni:
Wojciech Harapkiewicz
Ernest Jagodziński.
Informacje o Jurorach tegorocznej edycji prezentujemy na www.kpp.mtp.pl