Organizatorzy Kulinarnego Pucharu Polski nie poprzestali na nagrodach wręczonych podczas oficjalnej Gali, która odbyła się podczas pierwszej edycji Międzynarodowych Targów Gastronomii – Gastro Trendy w Poznaniu. 28 października br. zwycięzcom tego wyjątkowego, kulinarnego konkursu wręczono jeszcze jedną, najważniejszą nagrodę.
Uroczystość odbyła się na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich, a jednym z jej patronów medialnych był “Poradnik Restauratora”. Laureaci tego prestiżowego konkursu kulinarnego – Paweł Rozmiarek i Bartosz Budzyński z HP Park Poznań – otrzymali z rąk organizatorów i Sponsora Generalnego – MTP, Wielkopolskiej Izby Gastronomii i Unilever Foodsolutions – nagrodę wyjątkową, bezcenną dla każdego profesjonalisty, pasjonata sztuki kulinarnej – profesjonalne, dwutygodniowe szkolenie mistrzów kuchni w Instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie. O tym, jak cenna jest ta nagroda, świadczy maksyma Instytutu Paula Bocuse’a w Lyon „An exceptional location for talent to flourish – wyjątkowe miejsce dla rozkwitających talentów”.
Obaj zwycięzcy wyjadą na szkolenie 22 listopada br. Pod okiem profesjonalnych trenerów z Instytutu Paula Bocuse’a będą tam poznawać tajniki kuchni francuskiej na najwyższym, europejskim poziomie. Po ukończeniu kursu, otrzymają dyplomy, potwierdzające nabyte umiejętności w zakresie francuskiej sztuki kulinarnej, sygnowane podpisem Pana Paula Bocuse’a.