Przez cały miesiąc mieszkańcy Poznania będą mieli niepowtarzalną okazję skosztować wspaniałych, wielkopolskich szparagów w specjalnych, autorskich interpretacjach restauracji działających w ramach szlaku Kulinarny Poznań.
W wybranych restauracjach Kulinarnego Poznania goście znajdą wyjątkowe menu, składające się z kilku dań przygotowanych ze szparagów. Co więcej, w ramach wydarzenia, w każdej z biorących udział restauracji na menu szparagowe będą obowiązywały bardzo atrakcyjne ceny!
Warto wspomnieć, że do udziału w wydarzeniu zaproszone zostały jedynie wyselekcjonowane, autorskie lokale, co zapewni kulinarne przeżycia najwyższej jakości! W odróżnieniu od niektórych festiwali, podczas „Sezonu na Szparagi” Goście mogą liczyć na stałą, wysoką jakość serwowanych dań oraz rozmiar porcji. Miesięczny czas obowiązywania oraz atrakcyjna cena pozwolą Poznaniakom odkryć nowe smaki i nowe restauracje. Będzie to również jedyna w swoim rodzaju okazja do skosztowania i porównania kreacji przygotowanych przez najzdolniejszych szefów kuchni i najciekawsze restauracje.
MENU
ENJOY. RESTAURANT
Szparagi, jajko poche, chrupiący bekon, duxelles
Krem z białych i zielonych szparagów
Szparagi gotowane, chrupiące grzanki, palone masło, koperek
Szparagi, peklowany ozorek wołowy, chrzan
RESTAURACJA HOTELU NH POZNAŃ
Szparagi z masłem kardamonowym, parmezanem i jajkiem przepiórczym
Krem z białych szparagów z koprem i kiełbasą chorizo
Risotto z zielonymi szparagami, orzechami włoskimi i rukolą
PIANO BAR
Sałatka szparagowa z truskawkami na sałacie lodowej
Krem z białych szparagów z grilowanym kurczakiem
Stek z łososia na szparagach z sosem serowo – szparagowym
BLOW UP HALL 5050
Szparagi białe/szparagi zielone/jajko/szynka dojrzewająca/szczaw
Bulion drobiowy/szparagi zielone/szparagi białe/szalotka/rukiew wodna
Szparagi zielone/łosoś norweski/młode ziemniaki/śmietana/marchew
Szparagi białe/szparagi zielone/lody waniliowe/miód/pistacje
HUGO
Krem z białych szparag z pianą z prażonych migdałów i węgorzem
Białe szparagi karmelizowane na palonym maśle z jajkiem gotowanym w 62 stopniach i sosem holenderskim
Baweta gotowana w niskiej temperaturze z kiszonymi zielonymi szparagami, puree szparagowym, ciecierzycą i wędzonym bakłażanem.