Kulinarne zmagania  w krakowskim hotelu Sheraton

Newsy

Kulinarne zmagania w krakowskim hotelu Sheraton

05 listopada 2012

Pod koniec października br. krakowski hotel Sheraton gościł uczestników programu MasterChef, którzy w 9. już odcinku tej edycji  podjęli kolejne wyzwania. Kucharze-amatorzy pod czujnym okiem jurorów  przygotowali dania na miarę restauracji hotelowej The Olive, koncentrując się głównie  na rybach i  owocach morza, czerpiąc inspirację z lekcji pokazowej w wykonaniu Tomasza Leśniaka  – Szefa Kuchni hotelu  oraz Reprezentacji Polski w Piłkę Nożną. 

Dodatkowych emocji dostarczyli zawodnikom i obserwatorom goście specjalni – Ewa Wachowicz, Piotr Bikont i Rick Stein, którzy poddali surowej ocenie przygotowane potrawy.

– Choć wielokrotnie mieliśmy już okazję brać udział w nagraniach  programów o tematyce kulinarnej i prowadzimy też własnego bloga Szefów Kuchni to doświadczenie  było wyjątkowe. Było to dla nas duże przedsięwzięcie operacyjne wymagające dużej sprawności organizacyjnej, aby zarówno goście hotelowi jak i uczestnicy czuli się komfortowo – mówi Marta Krzemińska, Specjalista ds. PR .