Pod koniec października br. krakowski hotel Sheraton gościł uczestników programu MasterChef, którzy w 9. już odcinku tej edycji podjęli kolejne wyzwania. Kucharze-amatorzy pod czujnym okiem jurorów przygotowali dania na miarę restauracji hotelowej The Olive, koncentrując się głównie na rybach i owocach morza, czerpiąc inspirację z lekcji pokazowej w wykonaniu Tomasza Leśniaka – Szefa Kuchni hotelu oraz Reprezentacji Polski w Piłkę Nożną.
Dodatkowych emocji dostarczyli zawodnikom i obserwatorom goście specjalni – Ewa Wachowicz, Piotr Bikont i Rick Stein, którzy poddali surowej ocenie przygotowane potrawy.
– Choć wielokrotnie mieliśmy już okazję brać udział w nagraniach programów o tematyce kulinarnej i prowadzimy też własnego bloga Szefów Kuchni to doświadczenie było wyjątkowe. Było to dla nas duże przedsięwzięcie operacyjne wymagające dużej sprawności organizacyjnej, aby zarówno goście hotelowi jak i uczestnicy czuli się komfortowo – mówi Marta Krzemińska, Specjalista ds. PR .