Kulinarne Kilimandżaro

Newsy

Kulinarne Kilimandżaro

22 grudnia 2011

9-11 stycznia br. inicjatywa „Gastronomia na Obcasach” serdecznie  zaprasza wszystkie Panie zawodowo związane z  branżą gastronomiczną  oraz pasjonujące się kuchnią pachnącą tradycją do udziału w profesjonalnym 2-dniowym noworocznym szkoleniu „Kulinarne Kilimandżaro”.

Celem szkolenia będzie pogłębianie wiedzy na temat tradycyjnej kuchni Regionu  Pomorza wzbogacone warsztatami kulinarnymi i szkoleniem sommelierskim.

Pretekstem do spotkania w zacnym gronie Kobiet Polskiej Gastronomii będzie przede wszystkim spotkanie promujące książkę pt. „Pomorska Książka Kucharska” autorstwa Grażyny Zaremby – Szuby, połączone z warsztatami kulinarnymi prowadzonymi przez samą autorkę. Atrakcyjności całej ofercie dodaje fakt, iż nasza autorka a zarazem trenerka zdobyła w grudniu 2011 roku najwyższy szczyt Afryki – Kilimandżaro oraz bajkowa sceneria miejsca spotkania „Dworek Tradycja” (www.dworektradycja.pl).

W programie między innymi:

– promocja książki badaczki historii kuchni Zachodniego Pomorza Grażyny Zaremby – Szuby  „Pomorska książka kucharska”,  połączone z warsztatami kulinarnymi i opowieściami o zdobywaniu szczytów i pokonywaniu własnych słabości w imię samorealizacji

– warsztaty sommelierskie z Moniką Bielka – Vescovi właścicielką profesjonalnej instytucji szkoleniowej – krakowskiej „Szkoły Sommelierów” zajmującej się prowadzeniem kursów poszerzających wiedzę o winie (www.szkolasomelierow.com)

– wymiana doświadczeń i wytyczenie kierunku działania inicjatywy Gastronomia na Obcasach na 2012 rok, która za cel stawia sobie osiągnięcie renomowanej pozycji polskiej gastronomii na świecie ze znaczącym udziałem Kobiet. Spotkanie poprowadzi Joanna Ochniak

Każda z Pań otrzyma również upominki w postaci I edycji kalendarza Gastronomii na Obcasach na rok 2012, zawierający przepisy autorstwa szefów kuchni uczestniczących w projekcie „Teatr Szkoła Kulinarna Gastronomia na Obcasach” na targach Gastro Trendy w Poznaniu.

W trosce o piękno uczestniczek szkolenia specjalną niespodziankę szykuje szwajcarska firma kosmetyczna Declare.

Wszystkie zainteresowanych udziałem w szkoleniu prosimy o kontakt pod biuro@gastronomianaobcasach.com lub nr.tel (48) 535 554 898 w terminie do 29 grudnia.

Organizatorzy: „Gastronomia na Obcasach”, Dworek Tradycja