Czasem warto poeksperymentować i spróbować nowych dań. Na wiosenne, słoneczne dni Restauracja Papaya proponuje przepis na lekkiego, otoczonego orientalnymi składnikami okonia morskiego. Do przygotowania tej ryby w liściach bananowca potrzebne są:
Sea bass w całości, wypatroszony
15 listków świeżej kolendry
4 ząbki czosnku
4 sztuki małej czerwonej papryczki chilli
1 sztuka trawa cytrynowa
3 liście bananowca
1 liść pandanusa
Sól, pieprz do smaku
Rybę oczyszczamy i oprószamy solą i pieprzem. Kolendrę, czosnek, chilli i trawę cytrynową kroimy bardzo drobno i okładamy tak przygotowaną mieszanką okonia morskiego. Do środka wkładamy liść pandanusa. Całość zawijamy w liść bananowca i grillujemy po ok. 10 minut na każdej strony. Wszystkie składniki dostępne są w specjalistycznych sklepach z orientalnymi składnikami