20 maja o godz. 19 w Restauracji L’Entre Villes w Sopocie odbędzie się inauguracja cyklu kulinarnego „Kulinarne Innowacje – Kitchen Art With The Greatest” z udziałem Łukasza Kawallera, laureata prestiżowego L’art de la cusine Martell, zwycięzcy I polskiej edycji Hell’s Kitchen, który w niekonwencjonalny sposób zaprezentuje kuchnię polsko-francuską w całkowicie nowej odsłonie.
Łukasz Kawaller poprowadzi wydarzenie ramię w ramię z Chefem L’Entre Villes – Sławomirem Hahn oraz Sous Chefem – Michałem Skowerskim.
Głównym celem przedsięwzięcia jest promocja szeroko rozumianej sztuki kulinarnej poprzez organizację kolacji „live cooking” z udziałem najlepszych chefów z Polski i całego świata. – Naszym celem jest różnorodność oraz promocja kuchni międzynarodowej. Nie chcemy powielać utartych już schematów, pragniemy zaskakiwać naszych gości za każdym razem. Każda z organizowanych przez nas kolacji będzie miała swój niepowtarzalny charakter. Zadbamy o to, aby poprzez efekty dźwiękowe i wizualne wprowadzić naszych gości w atmosferę tajemniczości i ekscytacji. Wśród naszych artystów znajdą się znani chefowie polscy i zagraniczni, którzy w nowoczesny i oryginalny sposób zaprezentują nowe oblicze kuchni światowej – mówi organizator wydarzenia.
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.