Kolejna kulinarna podróż managerów branży gastronomicznej w ramach Projektu: „Profesjonalne Zarządzanie Gastronomią w Europie. Wymiana Doświadczeń” – współfinansowanego z Programu „Uczenie się przez całe życie” – Leonardo da Vinci trwa. Projekt ten organizowany jest przez Joannę Ochniak (FPMS – Doradztwo Unijne Joanna Ochniak), we współpracy z Annette Abstoss oraz Najat Kaanache.
Piętnastu uczestników projektu z branży gastronomicznej ma okazję poznać realia hiszpańskiej kuchni oraz funkcjonowanie sektorów z nią powiązanych. Ważną częścią programu jest zwiedzanie zakładów produkujących typowe lokalne przysmaki np. szynki czy wino, ale również spotkanie z przedstawicielami branży HoReCa. Jednym z celów projektów Leonardo da Vinci, jest przedstawienie lokalnej historii, tradycji i kultury. Uczestnicy spotkania odwiedzą jedne z najważniejszych targów kulinarnych na świecie – Madrid Fusion, które odbywają się w dniach 25-27 stycznia br. w Madrycie. Ten IX prestiżowy międzynarodowy szczyt gastronomiczny będzie tym razem poświecony tematowi „Zarządzanie Talentem”. Podczas 3 dni dowiedzą się zarówno o pracy, jak i przyjemności prowadzenia oraz dynamicznego zarządzania restauracją, nowych kulinarnych zawodach, projektowaniu potraw talerzowych, modyfikacji przepisów kulinarnych, kreatywności i o trendach w branży. Będą mogli poznać i zobaczyć w pracy najlepszych hiszpańskich szefów kuchni takich jak; Ferrán Adrià, Andoni Luis Aduriz, Paco Roncero, Martín Berasatagui, Sergi Arola oraz Juan & Mari Arzak, którzy wystąpią w towarzystwie kulinarnych ekspertów z całego świata.
Już wkrótce planowane są następne dwie podróże kulinarne w ramach opisywanego Projektu do Barcelony i do Portugalii. Wszystkich chętnych prosimy o kontakt z organizatorką Joanną Ochniak (joannaochniak@wp.pl)