Kulinarna wiosna z Grzegorzem Łapanowskim

Newsy

Kulinarna wiosna z Grzegorzem Łapanowskim

21 marca 2014

18 marca br. w Warszawie odbyły się warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim, ambasadorem marek Kikkoaman i Tabasco®. Znany kucharz i dziennikarz kulinarny przygotowywał wraz z zaproszonymi blogerami, kreatywne, wiosenne potrawy. Warsztaty kulinarne to doskonała uczta dla zmysłów uczestników.

Nadrzędnym celem warsztatów kulinarnych z blogerami było przedstawienie szerokiego zastosowania produktów marki Kikkoman oraz Tabasco® w kontekście kuchni europejskiej. Grzegorz Łapanowski rozpoczął wspólne gotowanie od części teoretycznej, krótkiej prezentacji historii marek oraz składu produktów. Goście wydarzenia mieli okazję osobiście wypróbować, jak sosy mogą zmienić smak potraw. Blogerzy podzieli się na grupy i wspólnie z Grzegorzem Łapanowskim przygotowywali menu składające się z przystawek, dań głównych oraz deseru. Na wiosennym stole pojawiły się następujące potrawy: Tatar z pieczonych buraków z kozim serem, kolendrą i granatami, Chrupiące warzywa z dressingiem z TABASCO® Green, Sałata rzymska z boczkiem i TABASCO® w sosie blue, Silky tofu z orzechami i olejem sezamowym, Dorsz z ziemniakami, młodymi warzywami w sosie  holendese, Spring rols z ziołami, kiełkami i wędzonym pstrągiem, Świnka z musztardą, TABASCO® i cebulami, Pasternak z grzybami, sosem Kikkoman i palonym masłem, Karmel z sosem Kikkoman na kruchym cieście.