Od 7 do 9 października br. odbędzie się kolejna edycja, tym razem wrocławska regionalnych Targów Gastro Hotel, skierowanych do właścicieli i menagerów. Imprezie towarzyszą liczne imprezy kulinarne, szkolenia, pokazy, konkursy i degustacje. Szefowie kuchni znanych wrocławkich hoteli: Orbis Wrocław, Art Hotel, Park Plaza, Panorama, Novotel Wrocław, Campanile przygotowują degustację dań pt. Świat kasz w kuchni polskiej. Wyzwaniem dla kucharzy będzie udział w konkursie „Kulinarna uczta z Markiem Widomskim – Dania Bankietowo-Cateringowe z Oerlemans”. Zawody organizowane są pod patronatem Fundacji Szefów Kuchni oraz The Culinary Institute in Cracow. Odbędzie się również konkurs „Z tradycją w tle – Regionalne Sekrety Smaku” i „Ogólnopolskie zmagania carvingowe”. Łukasz Szewczyk, instruktor w Akademii Carvingu, przybliży sztukę rzeźbienia w owocach i warzywach, a mistrz Europy i trzykrotny mistrz Polski Krzysztof Drabik zaprezentuje barmańskie show. Więcej informacji na stronie organizatora. Jednym z patronów medialnych jest “Poradnik Restauratora”.