20 października br. odbył się egzamin ostatniej grupy beneficjentów projektu „Kulinarna Przyjemność Warmii i Mazur”. W projekcie wzięło udział 61 Beneficjentów, z czego większość (40 osób ) stanowiły kobiety. Beneficjenci zostali podzieleni na 6 grup szkoleniowych. Na łączny czas szkolenia złożyły się 64 h ćwiczeń praktycznych oraz 5h teoretycznych. Uczestnikiem mogła być osoba zatrudniona w punkcie świadczącym usługi gastronomiczne z terenu województwa warmińsko – mazurskiego, przy czym premiowane były osoby po 50 roku życia i poniżej 25 roku życia oraz matki powracające do pracy po przerwie związanej z wychowywaniem dzieci.
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Zorganizowany został przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego, Fundację na Rzesz Budowy Społeczeństwa Opartego na Wiedzy „Nowe Media” oraz Uniwersytet Warmińsko – Mazurski w Olsztynie.