Kulinarna przygoda z Da Grasso

Newsy

Kulinarna przygoda z Da Grasso

05 listopada 2010

Restauracje Da Grasso zapraszają wszystkie dzieci na niezapomnianą kulinarną przygodę, czyli warsztaty z samodzielnego przygotowywania pizzy „Mały Kucharz”. W trzech łódzkich lokalach Da Grasso najmłodsi miłośnicy najpopularniejszego włoskiego dania mogą własnoręcznie wykonać smaczną pizzę, a w nagrodę otrzymać dyplom i medal „Małego Kucharza”.

– Lokale Da Grasso coraz częściej stają się miejscem rodzinnych wycieczek. Bardzo nas to cieszy, bo niejednokrotnie to właśnie dzieci decydują o tym, gdzie spędzą wraz z rodzicami wolne popołudnie. Staramy się więc zapewniać im ciekawe i rozwijające atrakcje. Jedną z nich jest z całą pewnością samodzielne przygotowanie pizzy – informuje Magdalena Piróg, Wiceprezes Da Grasso Sp. z o.o.

Indywidualne warsztaty „Małego Kucharza” cieszą się dużą popularnością. Rodzice coraz liczniej zgłaszają się do łódzkich restauracji, by podziwiać kulinarne wyczyny swoich pociech. Oferta warsztatów jest jednak dość szeroka, dlatego przedstawiona została także dyrekcji łódzkich przedszkoli i szkół podstawowych. Samodzielne przygotowanie pizzy może stanowić niecodzienną formę aktywności, łączącą naukę z zabawą i integrującą grupy rówieśników.

– Nasze restauracje i pizzerie są przyjazne nie tylko dorosłym, ale też dzieciom, dlatego też z myślą o nich skomponowaliśmy menu Junior i wdrożyliśmy warsztaty z przygotowywania pizzy. Są one doskonałym pomysłem zarówno dla rodziców, dbających o wszechstronny rozwój swoich pociech, jak i dla przedszkoli i szkół szukających ciekawych pomysłów na zajęcia praktyczne dla swoich wychowanków – wyjaśnia Karolina Rozwandowicz, Prezes Da Grasso Sp. z o.o.