9 LISTOPADA (SOBOTA) 10:00 – 17:00
10:00 Otwarcie kiermaszu gęsinowego
10:00 Początek działalności Gęsiej Karczmy ze strefą gastronomiczną i biesiadą przy muzyce na żywo
10:00 Rozpoczęcie działalności strefy dziecięcej
10:30 Filmowe archiwum akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” (telebim)
11:00 Prezentacje kulinarne: Józef Sadkiewicz
„Niezły gęsi klops i nie tylko” (pokaz kulinarny zakończony degustacją, aula ODR)
12:00 Gęsie Koło Fortuny – konkurs z nagrodami (Gęsia Karczma)
12:30 Prezentacje kulinarne: Michel Moran
„Gęś pieczona z gruszkami i kasztanami” (pokaz kulinarny zakończony degustacją, aula ODR)
13.00 Gęsie Koło Fortuny – konkurs z nagrodami (Gęsia Karczma)
14.00 Prezentacje kulinarne: Michel Moran
„Udko z gęsi glazurowane z miodem i konfiturą z kapusty” (pokaz kulinarny zakończony degustacją, aula ODR)
14.30 Gęsie Koło Fortuny – konkurs z nagrodami (Gęsia Karczma)
15:15 Rozstrzygnięcie konkursu „Złoty Półgęsek 2019” oraz konkursu na najlepszą czerninę (aula ODR)
15.30 Prezentacje kulinarne: Michel Moran
„Gęś na zimno z orzechami pini, śliwką i grzybami suszonymi” (pokaz kulinarny zakończony degustacją, aula ODR)
16.30 Filmowe archiwum akcji Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” (telebim)
10 LISTOPADA (NIEDZIELA) 10:00 – 17:00
10:00 Otwarcie kiermaszu gęsinowego
10:00 Początek działalności Gęsiej Karczmy ze strefą gastronomiczną i biesiadą przy muzyce na żywo
10:00 Rozpoczęcie działalności strefy dziecięcej
10:30 Filmowe archiwum akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” (telebim)
11:00 Gęsie Koło Fortuny – konkurs z nagrodami (Gęsia Karczma)
11:00 Prezentacje kulinarne: Agata Wojda
„Sałatka z gęsi, grochu i orzechów laskowych w winegrecie sosnowym ” (pokaz kulinarny zakończony degustacją, aula ODR)
12:30 Rozstrzygnięcie konkursu poetyckiego Gęsie strofy (Gęsia Karczma)
12:15 Prezentacje kulinarne: Agata Wojda
„Rillettes z gęsiny z żurawiną imbirową i musem chrzanowym na gryczanym placuszku” (pokaz kulinarny zakończony degustacją, aula ODR)
13:00 Gęsie Koło Fortuny – konkurs z nagrodami (Gęsia Karczma)
13:30 Otwarta Scena Poezji Patriotycznej (Gęsia Karczma)
13:30 Prezentacje kulinarne: Andrzej Polan
„Kiełbasa z gęsi, gruszka, pietruszka i musztarda jeżynowa” (pokaz kulinarny zakończony degustacją, aula ODR)
14:30 Gęsie Koło Fortuny – konkurs z nagrodami (Gęsia Karczma)
15:00 Prezentacje kulinarne: Andrzej Polan
„Żołądki z gęsi, śliwka wędzona, dyniowe śląskie i zielone pomidory ” (pokaz kulinarny zakończony degustacją, aula ODR)
16:30 Filmowe archiwum akcji Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” (telebim).