„Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” –  harmonogram

Newsy

„Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” – harmonogram

27 kwietnia 2012

19 maja br. na  podzamczu  Hotelu ***  Zamek  w  Pułtusku-Dom  Polonii odbędzie się IV edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kulinarna Polska Wczoraj i Dziś. 

Konkurs  ten wytypowany jest  do  nominacji  Kulinarnego  Pucharu  Polski  2012. Organizatorem Konkursu jest Stefan Birek Szef Kuchni Hotelu Lord. Współorganizatorem Konkursu jest Hotel – Zamek w Pułtusku Stowarzyszenie “Wspólnota Polska” Dom Polonii, przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz Quality Culinary Club. Patronat honorowy nad Konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Konkurs  odbędzie  w  kategoriach: Kucharze profesjonalni i uczniowie szkół gastronomicznych. Przedmiotem Konkursu jest: przekąska zimna (Pstrąg wędzony cały, ser Capresi firmy „Warmia” Grupa Polmlek, dowolny produkt wiosenny)  i danie główne (Udko kaczki, soczewica i młoda kapusta czerwona).

 

Harmonogram Konkursu

18 maja 2012 roku –  piątek

od godz. 14:00 – zakwaterowanie uczestników Konkursu w Hotel-Zamek Pułtusk, ul. Szkolna 11

godz. 18:00 – odprawa sędziów i ekip biorących udział w Konkursie – Komnata Zamkowa Koncertowa

– omówienie regulaminu

– losowanie numerów startowych

godz. 19:30  – wydawanie towaru

godz. 20:00 do 23:00 – kolacja w “Tawernie” nad brzegiem Narwii

19 maja 2012 roku –  sobota

godz. 06:00 do 11:00 – śniadanie w Sali “Karmazynowej” i w Sali “Turkusowej”

godz. 07:30 – przywitanie przez organizatorów ekip kucharskich Uczniów Szkół Gastronomicznych

–  przedstawienie składu sędziowskiego

–  przedstawienie startujących ekip

godz. 07:45  – wejście na stanowisko pierwszych ekipy kucharskiej Uczniów Szkół Gastronomicznych

godz. 08:00 do 13:00 – Konkurs  Kulinarny  w  kategorii  Uczniowie

godz. 11:00 – przywitanie przez organizatorów ekip Profesjonalistów

–  przedstawienie składu sędziowskiego

–  przedstawienie startujących ekip

godz. 11:15  – wejście na stanowisko pierwszych ekipy kucharskiej Profesjonalistów        

godz.11:30 do 16:30  – Konkurs  Kulinarny  w  kategorii  Profesjonaliści

godz. 19:00   – Gala Diner

–  ogłoszenie wyników konkursów

–  zabawa do białego rana

20 maja 2012 roku –  niedziela

godz. 06:00 do 11:00 – śniadanie w Sali “Karmazynowej” i w Sali “Turkusowej”

do godz. 12:00  – wymeldowanie z Hotelu

– wyjazd ekip i gości