19 maja br. na podzamczu Hotelu *** Zamek w Pułtusku-Dom Polonii odbyła się IV edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kulinarna Polska Wczoraj i Dziś. Pierwsze miejsce zdobył Krzysztof Paprocki i Przemysław Morgut z Hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy. Drugie miejsce wywalczył Przemysław Suska i Kamil Myka z Amber Room w Warszawie. A trzecie Piotr Górecki i Robert Ostrowski z Catering Wiśniewscy Team z Warszawy.
Konkurs odbył się w kategoriach: Kucharze profesjonalni i uczniowie szkół gastronomicznych. Przedmiotem Konkursu była: przekąska zimna (Pstrąg wędzony cały, ser Capresi firmy „Warmia” Grupa Polmlek, dowolny produkt wiosenny) i danie główne (Udko kaczki, soczewica i młoda kapusta czerwona).
Konkurs ten wytypowany jest do nominacji Kulinarnego Pucharu Polski 2012. Organizatorem Konkursu był Stefan Birek Szef Kuchni Hotelu Lord. Współorganizatorem Konkursu był Hotel – Zamek w Pułtusku Stowarzyszenie “Wspólnota Polska” Dom Polonii, przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz Quality Culinary Club. Patronat honorowy nad Konkursem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.