21-22 czerwca w DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw odbędzie się 11. edycja konkursu kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.
Organizatorami wydarzenia są jego pomysłodawcy: Stefan i Konrad Birkowie oraz Zbigniew Łęgowski, szef kuchni hotelu DoubleTree by Hilton Warsaw przy wsparciu merytorycznym Tomasza Jakubiaka, Ambasadora Kuchni Polskiej, Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz Klubu Szefów Kuchni.
W zawodach rywalizować będzie 12 zespołów, których pracę oceniać będzie jury profesjonalne oraz jury VIP. Zwycięska ekipa poza oczywistym splendorem otrzyma wiele nagród ufundowanych przez sponsorów i partnerów konkursu.
Konkurs zalicza się do elitarnego grona konkursów, które otrzymały nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2019. Oznacza to, że jego zwycięzca automatycznie zapewni sobie miejsce w finale tego prestiżowego konkursu (1-2 października podczas targów Polagra Gastro w Poznaniu), kiedy to spotkają się wszyscy zwycięzcy topowych i najważniejszych konkursów kulinarnych w Polsce.
W trakcie trwania konkursu odbędą się liczne prezentacje, szkolenia oraz seminaria a zwieńczeniem dwudniowego wydarzenia będzie uroczysta Gala Dinner, w trakcie której zostaną ogłoszone wyniki oraz wręczone dyplomy i nagrody.
Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.