16 listopada w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie odbędzie się 10. Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2018”.
Tegoroczny, jubileuszowy konkurs tradycyjnie będzie składał się z dwóch części: konkursu kulinarnego oraz kelnerskiego.
Ponadto konkursowi gastronomicznemu towarzyszyć będą dwa dodatkowe wydarzenia:
• 7. Mistrzostwa Polski Hydrosommelierów „Hydrosommelier roku 2018” – składające się z części teoretycznej oraz praktycznej.
• 9. Mistrzostwa Polski Kelnerów – Junior Waiter 2018 – będące pokazami sztuki serwisu synchronicznego w wykonaniu czteroosobowych zespołów kelnerskich.
Szczegółowe informacje dotyczące konkursów wraz z regulaminem i formularzami zgłoszeniowymi zostaną opublikowane 5 września br.
Organizatorzy: Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie ul. Komorska 17/23, Stalgast, Akademia Kelnerska Grzegorza Górnika, szefowie kuchni, mistrzowie kelnerscy i absolwenci.