5-6 października br. podczas jesiennych targów Gastro-Hotel we Wrocławiu zaprezentuje kuchnie myśliwską Waldemar Hołówka wraz z zespołem znanych szefów kuchni: Januszem Pyrą z Zamku w Dubiecku, Markiem Łukasiewiczem szefem Kuchni z Zamku w Baranowie Sandomierskim oraz Przemysławem Wielochem szefem kuchni z Restauracji Jan w Bełchatowie. Wieloletnie doświadczenie, wspólne przedsięwzięcia kulinarne , liczne laury na ogólnopolskich konkursach kulinarnych, czy też nominacje do Kulinarnego Pucharu Polski, powinny zachęcić do odwiedzenia salonu „Kuchnia Mistrzów – Najlepsi kucharze, najnowocześniejsze technologie, najwyższa jakość”. Projekt ten zapoczątkuje na targach promocję polskiej dziczyzny i kuchni myśliwskiej. Zaproszeni goście będą mieli możliwość degustowania przygotowanych potraw w stylowo zaaranżowanym salonie, nawiązującym do motywów wystroju zamkowo- myśliwskiego przygotowanego przez przedstawicieli Zamku w Baranowie Sandomierskim i Zamku w Dubiecku.
Szefowie Kuchni będą serwowali przygotowane na miejscu dania z dziczyzny;
przystawki zimne;
- pieczony udziec z sarny, podany z konfiturą z głogu na karmelizowanych śliwkach w miodzie
- wędzone plastry dzika, podane na sałatce z buraczków z rozmarynową salsa
- rolada z dzika nadziewana borowikami, podana z żurawinową konfiturą
dania główne;
- Pieczeń z jelenia, duszona z maślakami w śmietanie, podana ze strudlem nadziewanym soczewicą i warzywami, zestaw surówek.
- Schab z dzika szpikowany bekonem, podany z korniszonowym sosem i kaparami, pieczone ziemniaki w mundurkach nadziewane kurkami, miks sałat z dipem musztardowym
- Pieczeń z sarny duszona w warzywach, podana z pierogiem nadziewanym kaszą gryczaną ze skwarkami i sosem borowikowym, sałatka z czerwonej kapusty.
Partnerzy uczestniczący w realizacji kuchni wzorcowej;
- Gastro-Hotel
- Hunter Wild