15 sierpnia br. na dziedzińcu Zamku w Krasiczynie odbędzie się doroczne cykliczne spotkanie z kuchnią myśliwską. Już po raz VIII będą prezentowane potrawy kuchni o bogatych polskich tradycjach i historii.
Podczas imprezy odbędzie się także konkurs kulinarny, którego celem jest pokazanie kreatywności i zawodowego profesjonalizmu przez uczestników w zakresie wiedzy z kuchni myśliwskiej. Każda z ekip startujących dostanie składnik główny – combar z sarny oraz wybór win, które musza użyć do sporządzenia dania, a także dokonać odpowiedniego wyboru wina, które będzie podane do degustacji potrawy. Czas na przygotowanie dania to 60 minut.
Za zajęcie I miejsca organizator ufundował nagrodę pieniężną w wysokości 3 tys. zł dla ekipy oraz puchar, za II miejsce nagroda pieniężna w kwocie 2 tys. zł oraz puchar, a za III miejsca – 1 tys. zł oraz puchar.
Organizatorem konkursu jest Zamek w Krasiczynie, Vinarius Kraków oraz Waldemar Hołówka Fundacja Klub Szefów Kuchni.