Podczas tego spotkania razem z Agnieszką Szydziak (Still Hungry, Have a Bite Wrocław) i trzema przedstawicielami wrocławskiej gastronomii: Jakubem Boskim, właścicielem Sushi Corner, NABE i Zbawcy Win, Filipem Kucharczykiem, baristą i roasterem, właścicielem Cafe Targowa i Figa Coffee ora Piotrem Jurgielewiczem, właścicielem Motylej Nogi, Rejs PUBu, NieInnej i mobilnego Chlebusika porozmawiamy o zmianach, jakie zaszły w codzienności kultury kulinarnej, która to jako jedna z pierwszych z sektora usług została objęta najsurowszym rozporządzeniem Premiera RP. W związku z minimalizowaniem ryzyka przenoszenia się koronawirusa od 14 marca działa ona wyłącznie w trybie „na wynos” i „na dowóz”.
Dyskusja będzie się toczyć ważnych i najbardziej aktualnych tematów. Uczestnicy przedstawią szereg zmian, jakie wprowadzili w funkcjonowaniu swoich miejsc. Zastanowią się, czy jest szansa na to, że kryzys będzie początkiem nowych, długofalowych rozwiązań w gastro biznesie? Jak tak naprawdę gastronomia radzi sobie z zaistniałą sytuacją w różnych wymiarach, a jak realnie wygląda akcja #wpieramgastro? Na te i wiele innych pytań spróbujemy odpowiedzieć podczas kwietniowego spotkania!
Będzie to spotkanie na żywo, transmitowane na facebookowej stronie Barbary oraz Have a Bite Wrocław. Formuła spotkania się nie zmienia, komentowanie live oznacza, że w każdej chwili można włączyć się do dyskusji!
Więcej o cyklu:
Ideą przewodnią Kuchni dla opornych jest inspirowanie do nowych smakowych odkryć, dostarczanie nowej wiedzy o dobrych produktach i food marketingu, a także umiejętności z zakresu szeroko pojętych kulinariów. Działamy w myśl idei: świadomość czyni życie smaczniejszym!
Kuratorką cyklu jest Agnieszka Szydziak, od 12 lat związana z Wrocławiem, a od 8 z tutejszą branżą gastronomiczną. W czasach studenckich pracowała z drugiej strony baru i jako kelnerka, w późniejszym okresie skupiła i wciąż rozwija się w obszarze działań PRowych i marketingowych sfokusowanych wyłącznie na branży gastronomicznej i spożywczej.
Kuchnia dla opornych: „Co dalej z gastronomią?”
spotkanie w sieci poprowadzi: Agnieszka Szydziak
goście: Jakub Boski, Filip Kucharczyk, Piotr Jurgielewicz
18 kwietnia, godz. 17:00 – 19:00
transmisja spotkania: facebook.com/barbarakultura