Kuchnia amerykańska w SomePlace Else

Newsy

Kuchnia amerykańska w SomePlace Else

04 listopada 2010

Poznański pub SomePlace Else wprowadza nową propozycję dla wszystkich, którzy chcą spróbować prawdziwych rarytasów kuchni amerykańskiej. Kuchnia amerykańska kojarzy się w Polsce przede wszystkim z hamburgerami, popcornem oraz frytkami, a szefowie kuchni SomePlace Else chcą pokazać, że w tej kuchni można znaleźć jeszcze wiele innych interesujących dań m.in. ogromne i wyśmienite steki.

 W karcie znajdą się między innymi:  T – bone Steak – polędwica i rostbef wołowy (52 zł), New York Steak – rostbef wołowy (38 zł), Rib Eye Steak – antrykot (42 zł), Sirloin Steak – polędwica wołowa (55 zł), Schab wieprzowy z kością (32 zł) i Polędwica cielęca (69 zł). Każdy stek podawany jest z 4 sosami: J.D. Tennessee Whiskey, BBQ, śmietanowo-pieprzowy oraz cheddar

– Mięso wołowe cechuje mocny i charakterystyczny smak bardzo ceniony w gastronomi. Przygotowane na wiele sposobów i wykorzystywane do całej gamy dań pobudza wyobraźnię znanych kucharzy. Mnie osobiście najbardziej odpowiada w postaci porządnego kawałka grillowanego mięsa. Lekka marynata powinna podnosić walory smakowe wołowiny,  a dodatki wypełniać całość. Właśnie w taki sposób wołowina podawana jest w Ameryce, gdzie cieszy się dużą popularnością – mówi szef kuchni Krystian Szopka

Oprócz steków nie może zabraknąć również ogromnego amerykańskiego hamburgera czyli 2 grillowanych porcji mięsa wołowego zapieczonych z serem gouda oraz chrupiącym bekonem i plastrami pomidora. – Ten kto znajdzie w innej poznańskiej restauracji większego burgera i jest w stanie to udowodnić naszego otrzyma za darmo – zapewniają barmani SomePlace Else

Promocja amerykańska to kolejna – po Niedzielnych Obiadach, Śródziemnomorskich Czwartkowych Kolacjach, Tajskich Smakach oraz Fiesta Mexicana – propozycja kulinarna hotelu, stworzona z myślą nie tylko o gościach hotelowych, ale przede wszystkim o mieszkańcach Poznania.

Na specjały kuchni amerykańskiej oraz ogromne koktajle SomePlace Else zaprasza codziennie od godziny 17:00,  a w niedziele od 12:00.