Kuba Korczak: Nadchodzi era napojów prozdrowotnych i funkcjonalnych

Aktualności

Kuba Korczak: Nadchodzi era napojów prozdrowotnych i funkcjonalnych

W 2021 r. ogromną rolę odegrają i nabiorą znaczenia napoje naturalne, wspierające odporność, oparte na produktach takich jak kombucha, miksy z dodatkiem kiszonek lub pochodzące od produktów leczniczych, a także wspierających odporność, takich jak rokitnik czy czarny bez.

Coraz więcej osób nie tylko będzie wymagało zdrowej i ekologicznej żywności, lecz także odpowiedniego zastosowania jej pozwalającego na leczenie dietą. Odnoszę wrażenie, że zastosowanie całej filozofii lub elementów „kuchni odpowiedzialnej” odgrywać będzie wiodącą rolę w obecnej sytuacji.

Kuba Korczak

szef kuchni

promotor idei zero waste

kulinarny ambasador ruchu Slow Food i Polskich Banków Żywności.

oprac. red.

fot. Arch. Kuba Korczak