– Poszerzamy ofertę Krowarzywa o kolejne dania kuchni street food, które doskonale również sprawdzą się w delivery. Nasze nowe roślinne kebaby w trzech wersjach są gigantyczne, sycące i świetnie smakują – mówi Krzysztof Bożek, współzałożyciel Krowarzywa.
Nowe kebaby będą dostępne już od 30. listopada 2020. Ze względu na ograniczenia związane z pandemią koronawirusa, początkowo wszystkie kebaby będą dostępne w wersji na wynos, ale również w dostawie we wszystkich portalach, z którymi współpracują lokale w poszczególnych miastach.
– Ze względu na rosnącą popularność naszej wersji kebaba, zdecydowaliśmy się na rozszerzenie tej części menu Krowarzywa. Kierujemy się bardziej w stronę tradycyjnej interpretacji tego dania. Sięgamy po świeżą kolendrę, hummus, baba ghanoush czy marynowaną rzepę. Najważniejszą częścią kebabów nadal pozostaje nasz mistrzowski seitan. Teraz będzie dostępny w trzech wersjach: kebab polski, kebab hummus i kebab kimchi – mówi Kornel Kisała, szef kuchni Krowarzywa.
oprac. red.