W tym roku zwiększa się pula nagród dla zdobywców pierwszych trzech miejsc w Kulinarnym Pucharze Polski. Trzy zwycięskie zespoły będą mogły odbyć w Instytucie Sadkiewicza szkolenia o tematyce: „Polska Kuchnia Myśliwska” oraz „ABC piekarstwa w pigułce do wykorzystania przez kucharza”.
Zaplanowane szkolenie to 150 godzin. na platformie e-learningowej Instytutu. (przed rozpoczęciem szkolenia) oraz ok. 50 godzin zajęć praktycznych. Wszystkie materiały z zajęć plus pozostałe związane z towaroznawstwem i surowcami, dostępne będą dla uczestników 24 h/dobę na platformie e-learningowej: www.sadkiewicz.edu.pl.
Uczestnicy po zakończeniu szkolenia i uzyskaniu pozytywnej oceny z egzaminu uzyskają potwierdzenie podniesienia kwalifikacji zawodowych z zakresu towaroznawstwa w kuchni myśliwskiej.
Natomiast osoby, które nie będą chciały przystąpić do egzaminu uzyskają zaświadczenie o ukończeniu szkolenia z w/w zakresu.