O tym jak będzie przebiegać przyszłoroczna edycja Kulinarnego Pucharu Polski w ogromnym zakresie decyduje Rada Programowa. To jej członkowie decydują między innymi
o konkursach, których zwycięzcy mogą być nominowani do Kulinarnego Pucharu Polski. Pod uwagę brane są aspekty związane z technicznym zapleczem konkursów nominowanych oraz ich promocja. Nie bez znaczenia pozostaje także ocena samych uczestników.
Zgodnie z decyzją Rady Programowej KPP, o nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2020 będą mogli ubiegać się uczestnicy następujących konkursów kulinarnych:
1. Kulinarny Rajd Mistrzów, Wrocław
2. Konkurs L’art De la cuisine Martell, Ryn
3. Festiwal Kuchni Dworskiej, Zamek w Baranowie Sandomierskim
4. Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. R. Jelewskiego, Poznań
5. Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”
6. Dworzyskowy Konkurs Kuchni Myśliwskiej, Szczawno-Zdrój
7. Smaki Galicji, Gorajec
8. Archimagirus – Zamek Gniew
9. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny, Ustroń.
O szczegółach ww. konkursów będziemy informować na bieżąco na stronie internetowej www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Zapraszamy również na kanał filmowy na Youtube.